2019 Yılı Asteğmen Maaşları Ne Kadar?


Ordu içerisinde çok sayıda rütbe bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de asteğmen yani yedek subaylık rütbesidir. Asteğmen rütbesindeki bir kişinin hangi meslekten olduğu fark etmeksizin lisan mezunu olması genel kuraldır. 2013 yılına kadar askere gidecek olan üniversite mezunları celp dönemlerinin başında sınava alınır ve bu sınav sonuçlarına göre askerliğini nasıl yapacakları belirlenirdi.

2019 Yılı Asteğmen Maaşları Ne Kadar?


Yedek subaylığa kabul edilen askerler 12 ay diğer askerler ise kısa dönem olarak geçen 6 ay süreyle vatani görevlerini yaparlardı. Son yıllarda değişen askerlik yasasıyla tamamen kura sistemiyle belirlenmeye başlayan yedek subaylık yeni mezun olan gençlerin çok istediği bir askerlik türü. Bunun en önemli nedeni ise sahip olunan imkânlar.

2019 Yılında Yedek Subaylar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Kısaca bahsedecek olursak, Türk silahlı kuvvetli bünyesinde görev yapan tüm subay, astsubay, yedek subay gibi çalışan personelin maaşları rütbe ve kıdem durumlarına göre değişiklik göstermektedir. 2019 yılı asteğmen maaşları bölgesel olarak değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda memur statüsünde bulunan asteğmenler (bekâr olmaları durumunda) ortalama 5200 TL civarında maaş almaktadırlar. Ancak belirtmiş olduğumuz 2019 yılı asteğmen maaşları miktarına tazminatlar dâhil değildir. 12 ay süreyle görev yapacak olan asteğmenler tam zamanlı olarak maaş almamaktadırlar. Acemilik dönemi olarak geçen sürede maaş almazlar. Ortalama olarak 9 – 10 maaş aldıklarını söylemek mümkün.

2019 Yılı Asteğmen Maaşları Ne Kadar?

Asteğmenlerin Çalışma Süreleri ve Maaş Zamları

Normal erlere göre mesai usulü çalışan asteğmenler devlet memurlarında olduğu gibi haftada 5 gün 40 saat süreyle çalışmaktadırlar. Yine memurlarda olduğu gibi senede 2 kez zam yapılır. Yani az önce belirttiğimiz 2019 yılı asteğmen maaşları rakamlarına ocak ayında yapılmış olan zam dâhildir. Bir sonraki zam temmuz ayında yapılacaktır. Askerliğin bitmesin kısa bir süre kala teğmen rütbesine yükselen asteğmen maaşları ortalama 600 – 800 TL arasında artış göstermektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar