Yedek Subay Boy Kilo Oranı Şartları Nelerdir?


Özellikle lisans ve yüksek lisans mezunu olanların askerlik konusunda en çok düşündükleri ve araştırdıkları konuların başında asteğmen olablme şartları gelmektedir. Yedek subay olabilmek için bilinen en net şart üniversite mezunu olmaktır. Bunu haricinde diğer kriterler çoğu zaman şehir efsanesi gibi kulaktan kulağa yayılır. 



Örneğin Yedek Subay olabilmek için yaş sınırı var mı ya da hangi bölümden mezun olmak gerekir? Bu birkaç basit örnek aslında çoğunlukla akıllardan geçen baslıca konulardır. Konu tabi ki askeriye olunca gençlerde tüm detayları ince eleyip sık dokumaya başlıyor. En çok merak edilen diğer bir konu ise yedek subay boy ve kilo oranı şartları nedir? Ya da Türk silahlı kuvvetlerinin belirlemiş olduğu böyle bir şart var mı?


Asteğmen olmak için boy ve kilo oranı var mı?

Bu soruyla sıklıkla karşılaşmak mümkün. Acaba silahlı kuvvetlerin yedek subay boy kilo oranı şartları var mı? Bu konuyla alakalı olarak mevzuat ve yönetmelikleri incelediğimizde herhangi bir ibareyle karşılaşmamakayız. Üstelik henüz klağımıza gelen resmi bir açıklama da olmamıştır. Düz bir mantık yürütüp bir cevap bulmak mümkün olabilir. En azından kriterleri sağlama açısından biraz olsun faydalı olabilir.


Yedek subay olabilmek için boyum ve kilom ne olmalı?

Asteğmen rütbesiyle başlayıp teğmen rütbesiyle terhis olan bir kişi askerliği süresince subay olarak kayıtlara geçmektedir. Özlük hakları olarakta diğer komutanlarla aynı haklara sahiptir bu süre boyunca. Bu nedenle subaylar için geçerli olan tüm şartlar asteğmen içinde geçerli olacaktır. Yani yedek subay boy kilo oranı şartları nelerdir dediğimizde subaylarda geçerli olan en kısa 1.64 cm en uzun 2.10 cm, kiloda ise 51’den az 115’ten çok olanların subay olamadıklarını düşünürsek asteğmenlik içinde geçerli olacağını öngörmek mümkündür..

Yorum Gönder

0 Yorumlar