Askere Giderken Saç Tıraşı Nasıl Olmalı?


Askerlik çağı gelmiş ve askere gidecek olan kişilerin, genellikle askere gitmeden önce yaptığı şeylerden bir tanesi asker tıraşı olmaktır. Hatta toplumumuzda asker tıraşı adı altında bir saç sakal kesim şekli söz öbeği halinde kullanılmaktadır ve bu kesim genel olarak sıfır ya da 3 numara diye bilinmektedir. Fakat bilinenin aksine askere giderken saç tıraşı 3 numara ya da sıfır olmalıdır şeklinde bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Askere Giderken Saç Tıraşı Nasıl Olmalı?

Askeriyede Saç Tıraşı

Askeri kışla içerisinde askerlerin kep ile dolaşması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle, saçların çok uzun olmaması şartı ile askere nasıl bir saçla gidildiğinin çok fazla bir önemi yoktur. Askeri birliğe teslim olunduğunda, askerlere gerekli olan ve kullanacakları malzemeler verilir, bunlardan bir tanesi de keptir. Kep, saçları kapattığından dolayı önemli olan kısın, kep takıldığında açıkta kalan kısmın nasıl göründüğüdür. Bu nedenle, yine çok uzun olmaması şartı ile; kepin kapattığı saçın üst kısmının kaç numara tıraş olduğunun bir önemi yoktur. Yani; askere giderken saç tıraşı tamamen sıfır ya da üç numara olmalıdır düşüncesi yanlıştır.

Askerin kafasına taktığı kepin altında kalan kısımda fauller de bulunmaktadır. Askerde iken faullerin uzun olması istenmez ve kesilmesi gerekir.

Askere Giderken Saç Tıraşı Nasıl Olmalı?

Askeriyede Saç Tıraşı Ücretli Midir?

Askeriye içerisinde saç sakal kesimi hizmeti verilmektedir. Ve bu hizmet ücretsizdir. Askeriyedeki berberler, uygunluk durumuna göre askerleri bir sıraya koyar ve tıraşı gerçekleştirir. Ve çoğunlukla berberler akşamları açık olmaktadır.

Berberler genel olarak sadece saç tıraşı yapmaktadırlar ve böylelikle sakal tıraşı olmak askerlerin kendi yapacakları işler arasındadır. Askere giderken saç tıraşı işlemini, askeriyeye teslim olmadan önce gerçekleştirmek en doğrusu olacaktır çünkü askeriyeye teslim olduktan sonra bu işlem için sıra beklenmek zorundadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar