Askerde Cep telefonu Kullanmak Yasak mı?


Askere gidecek olan kişilerin akıllarına en çok takılan konu, askere gittiklerinde istedikleri kişilerle, sevdikleri ile aileleri ile iletişim kurup kuramayacaklarıdır. Ülkemizde, 2015 yılına kadar geçerli olan kurallara göre askerde cep telefonu kullanmak yasaktı. Bu yasak kapsamında, cep telefonu kullanarak kuralı ihlal eden erlere ceza uygulaması yapılıyor ve hatta askerlik süreleri 21 gün uzatılıyordu. Fakat yapılan değişiklikler çerçevesinde artık askeriyede cep telefonu kullanımı serbesttir.

Askerde Cep Telefonu Kullanmak Yasak mı?

Askerde Kameralı Cep Telefonu Kullanılması Serbest mi?

Askerde cep telefonu kullanmak artık serbest fakat askerde iken kameralı cep telefonu kullanımı serbest mi sorusunun cevabı çok ne ve kesin olarak; hayır, serbest değildir. Genel Kurmay Başkanlığı tarafından askeri içerisinde cep telefonu kullanımı serbest kılınmış olsa da, bu kamera özelliği olan cep telefonlarını kapsamamaktadır. Bunun nedeni ise; kameralı cep telefonlarının güvenliği tehdit edici bir unsur olarak ele alınmasıdır. Kışla içerisinde, kameralı cep telefonu bulundurmak yasaktır ve bulundurulması halinde, asker yakalandığında cezaya tabi tutulmaktadır. Bu ceza, 21 gün süre ile askerliğin uzatılmasıdır.

skerde Cep Telefonu Kullanmak Yasak mı?

Askercell

Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında askerlik yapıldığı sürece askerde cep telefonu kullanmak serbesttir ve bu kullanım askercell hattının kullanılması şartı ile serbesttir. Genel Kurmay Başkanlığı ve Turkcell arasında yapılan bir anlaşma ile kışla içerisinde telefon kullanımı mümkün kılınmıştır. Turkcell, askerde kullanılması üzerine Askercell hattını çıkarmıştır.

Kışla içerisinde kullanımı serbest olan tek hat Askercell’dir. Bunun haricindeki hatlar yasaktır. Fakat kişileri, askeri birliğe teslim olurlarken kontrolden geçen şey hat değil; telefondur. Bu nedenle, telefonun kamerasız olması askeriyeye telefonu hattı ile sokulmasını sağlamaktadır. Fakat Askercell kullanmayarak yakalanan askerler olur ise cezai işlemler askere uygulanmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar