Askerde Kredi Kartı Kullanımı Serbest mi?


Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan sağlıklı her erkek, sülüs belgesini aldığı andan itibaren asker sayılmaktadır. Sülüs alınmasından askeriyeye teslim olununcaya kadar geçen süre yol izni adı altında sayılmaktadır. Bu süre zarfında ve askerlik süresince yani askerde kredi kartı kullanımı serbest mi sorusu sıkça sorulmaktadır. Bu sorunun cevabı olarak söylenmelidir ki; askerde kredi kartı kullanımı serbest değildir ve tüm harcamalar bir bankamatik kartı ile yapılmak zorundadır.

Askerde Kredi Kartı Kullanımı Serbest mi?
Askerde Kredi Kartı Kullanımı Serbest mi?

Askerlikte Para Kullanımı

Askere gidecek olan kişilerin merak ettikleri konulardan bir tanesi askerlik sürecince para kullanımının nasıl olduğudur. Daha önceleri, askerlik sürecince alışveriş için tek geçerli olan; nakit para kullanımı idi. Fakat yapılan son değişikliklere göre harcamalar bankamatik kartı aracılığı ile sağlanmaya başlamıştır. Bir banka kartı ile gerekli olan harcamalar askeriye içinde sağlanabilmektedir.

Askeriye içerisinde yapılacak olan harcamalar için gerekli olan bankamatik kartı, kişi askeri birliğe teslim olduğu zaman verilmektedir. Bunun dışında, ayrıca kişiler isterler ise, askere gitmeden önce Ziraat Bankası’ndan bir hesap açtırarak ve yanlarına bu kartı alarak askere gidip harcamalarını yapabilmektedirler.  Askerde kredi kartı kullanımı geçerli olmamaktadır.

Askerde Kredi Kartı Kullanımı Serbest mi?
Askerde Kredi Kartı Kullanımı Serbest mi?

Askere Gidildiğinde Kredi Kartı ve Kredi Borçlarının Durumu

Askerlik ile ilgili merak edilen konulardan birisi de, askere gidildiğinde var olan kredi kartı borcu ve kredi borçlarının ödenmesi durumudur. Kişinin askere gitmesi, mevcut kredi ödemelerinin önünde bir engel teşkil etmemektedir ve kişilerden yapması gereken ödemeleri devam ettirmesi beklenmektedir. Dolayı ile kredi borçlarını dondurmak gibi bir konu, söz konusu değildir.

Askere gidecek olan kişilere tavsiye edilen; kredi kartı ve kredi borçlarını tamamen ödeyip kapatmalarıdır çünkü ödenmesi gereken tutarın ödenmemesi durumunda faiz işlemesi söz konusudur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar