Askere Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler


Her ne kadar askerlere gerekli temel malzemeler sağlansa da askere gidenlere yanlarında götürmeleri tavsiye edilen bazı malzemeler bulunmaktadır.

Askere Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler
Askere Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler

Başlıca askere giderken yanına almanız gerekenler; boyuna asılabilen ipli cüzdan, banyo malzemeleri (şampuan, lif, sabun, kulak temizleme çubuğu), kişisel bakım malzemeleri (tırnak makası, cımbız ve ihtiyacınız olan başka özel bakım malzemeleri), el ve yüz için vücut kremi, İçlik (Acemilik eğitim döneminiz kış mevsimine denk geliyorsa özellikle), Bot Kilidi ve Valiz Kilidi, Traş Malzemeleri (traş köpüğü, traş bıçağı), Bot Boyası ve Bot Fırçası, Saat (Nöbet, içtima, kalkış saati kadar pek çok şey için iyi bir saatinizin olması gereklidir). Hizmete giren Askercell sayesinde kamerasız bir telefona Askercell hizmeti tanımlatıp o telefon ile gidebilirsiniz, İğne iplik ve Çengelli iğne (Kıyafet onarımı veya yatağınızı düzenli yapmanıza yardımcı olması için yanınızda götürmenizde fayda var), Ortopedik tabanlık ve Vatka, Askılık,Islak Mendil ve Selpak , Yara bandı ve Kulak tıkacı, sivil Giysiler (Çarşıya çıktığınızda giyebilmek için yanınızda bir miktar sivil kıyafet de bulunmalıdır), Bankamatik Kartı, Mantar Kremi, Seccade (Namaz Kılıyorsanız)

Askere Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler
Askere Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler


Askerde Neler Veriliyor?


Katılacağınız birlikte işlemlerinizin ardından malzemeleriniz bir çanta içinde size teslim edilecektir. Size verilecek malzemelerin listesi birlikten birliğe, mevsimden mevsime farklılık gösterebilir.
Parka, Elbise, Gömlek, Yazlık ve kışlık şapka, Eşofman Takımı, Pijama takımı, Kışlık ya da yazlık bot, Spor ayakkabısı, Terlik, Kışlık ya da yazlık çorap, Spor çorap, Don, Yün içlik, Fanila, Atlet, Eldiven, Palaska, Çanta, Spor şortu, Banyo şortu, Banyo havlusu, Yüz havlusu, Diş macunu, Diş fırçası, Şampuan, Traş Köpüğü, Permatik, Kulak tıkacı, Nefte, Künye levhası, Künye zinciri.

Askere Giderken Yanınıza Almanız Gerekenleri Nereden Temin Edebilirsiniz?

Askere giderken yanınıza almanız gereken malzemeleri her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz askerlik dükkanlarından satın alabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar