Askerlik Tecil Bozdurma Nasıl Yapılır?


Yaşınız geldi eğitimlerinizi tamamladınız ve artık askere gitme vakti geldi çattı. Ya da bazı planlarınızı değiştirdiniz ve askere daha erken gitmeye karar verdiniz. Böyle durumlarda daha önce yaptırmış ya da kazanmış olduğunuz tecil hakkını kaldırmanız gerekmektedir. Peki, askerlik tecil bozdurma nasıl yapılır? En çok merek edilen konulardan biriside budur. Tecil süreniz dolmadan askere gitmek için yapacağınız bazı işlemler bulunmaktadır.

Askerlik Tecil Bozdurma Nasıl Yapılır?
Askerlik Tecil Bozdurma Nasıl Yapılır?


Tecil Bitmeden Askere Gidilebilir mi?

Evet, tecil hakkınız devam ederken hatta uzatma şansınız varken de askerlik tecil bozdurma işlemi yapabilirsiniz. Eskiden askeri birliklere gidilerek yapılan bu işlemleri şimdi yapmak çok daha kolay. Günümüzde hemen herkes e-devlet sistemini kullanıyor. Çünkü sistem üzerinden o kadar çok işlem halledebiliyoruz ki resmi kurumlarda uzun kuyruklar beklememize gerek kalmıyor. Bu işlemlerden bir tanesi de askerlik tecil bozdurma işlemi. E-devler sistemine Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaramız ve daha önce sahip olduğumuz şifremizle giriş yapmamız gerekiyor.  Eğer daha önce şifre almamışsanız en yakın PTT şubesine giderek küçük bir ücret karşılığında temin edebilirsiniz. Şifrenize ulaştıktan sonra giriş yapmanız ve sonrasında takip edeceğiniz adımlar ise şu şekildedir.

Askerlik Tecil Bozdurma Nasıl Yapılır?
Askerlik Tecil Bozdurma Nasıl Yapılır?


E-devlet Üzerinden Nasıl İşlem Yapılır?

Askerlik tecil bozdurma işlemi için E- devlet sistemi içerisinden ASAL yani asker alma daire başkanlığı yoklama işlemleri birimine giriş yapmanız lazım. Burada karşınıza askerlik tecil bozdurma başvuru sayfası çıkacaktır. Başvuru sırasında sizden istenen tüm bilgileri eksiksiz şekilde doldurduktan sonra belgenin çıktısını alarak Aile hekiminize başvurmanız, yapılacak sağlık kontrollerinizin ardından doktor tarafından askerliğe elverişlidir kararı verilmesi ve bunun sisteme girişinin yapılması yeterli olacaktır. Ortalama bir iş gününden sonra yine e-devlet sistemi üzerinden askerlik durum belgesi sorgulaması yaparak durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar