Askerlik Tecil Ettirme İşlemleri Nasıl Yapılır?


Türkiye Cumhuriyetinde, Türk vatandaşı olan 20 yaşını doldurmuş sağlıklı her erkeğin vatani görevini yapma zorunlulukları vardır. Fakat bu zorunluluk, bazı nedenlerden dolayı bir süre ertelenebilir, bu işleme tecil ettirme işlemi denmektedir ve askerlik tecil ettirme işlemleri için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar, eğitim dolayısı ile, sağlık problemi nedeni ile ve aşırı kilo nedeni ile tecil ettirme olarak kategorilere ayrılmıştır.

Askerlik Tecil Ettirme İşlemleri Nasıl Yapılır?
Askerlik Tecil Ettirme İşlemleri Nasıl Yapılır?


Sağlık Problemleri Nedeni İle Askerlik Tecil Ettirme

Askerlik çağı gelmiş kişiler, çeşitli sağlık sorunlarından dolayı askerliklerini tecil ettirebilme haklarına sahiptirler. Bunun için, kişiler yetkilendirilmiş sağlık kuruluşlarına giderek, gerekli olan branşlarda muayeneyi olurlar ve gerekli olan raporu alırlar.
Alınan rapor dahilinde, geçici bir sağlık problemi nedeni ile askere gidemeyecek olanlar 1 yıl süre ile askerliklerini tecil ettirebilirler. Geçici sağlık sorunu devam eden kişilerin 1 yıl daha tecil ettirme hakkı bulunmaktadır. Hastalığa dair tedaviler sonucu, kişinin durumu hala askerlik yapmaya elverişli değil ise, kişiye çürük raporu verilir ve askerlik ile ilgili olan ilişiği kesilir.

Kişilerin sürekli olan ve devam eden bir hastalığı var ise tecil işlemlerine gerek kalmadan, direkt çürük raporu alınması ile askerlik ile işliğini kesebilmeleri de mümkündür.

Eğitim Nedeni İle Askerlik Tecil Ettirme

Kişilerin, 29 yaşını geçmemesi şartı ile eğitimine devam ediyor oluşları nedeniyle, askerlik tecil ettirme hakları bulunmaktadır. Askerlik için örgün öğretim okuyor olma şartı aranmamaktadır, açık öğretim fakültelerinde okuyan kişiler de askerlik tecil ettirme işlemleri kapsamı altında işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler.

Askerlik Tecil Ettirme İşlemleri Nasıl Yapılır?
Askerlik Tecil Ettirme İşlemleri Nasıl Yapılır?


Aşırı Kilo Nedeni İle Askerlik Tecil Ettirme

Aşır kilolu olma askerlik tecil ettirme işlemleri kapsamında geçici bir durumdur ve bu neden ile tecil süresi 1 yıldır. Kişi kilo verene kadar her sene boy ve kilo muayenesi yapılır. Bir süre sonra, kişi hala kilo verememiş ise askerlik ile ilişiği kesilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar