Astsubay Olmak İçin Başvuru Şartları Nelerdir?


Astsubaylık mesleği günümüzde Subay ve Erbaşlar arasında bağ kuran önemli mesleklerden bir tanesidir. Astsubaylar Türk ordusu için önemli hizmet görevlerinde yer alan ordu personelleridir. Astsubay olmak için başvuru şartları birden fazla maddede sıralanabilir. Bu maddelerin ilk başında ise KPSS sınav sonucu önem taşımakta. Herhangi bir devlet kademesinde görev alabilmek için gerekli olan KPSS sınav sonucu Astsubay olmak için de ilk adımı oluşturmakta.

Astsubay Olmak İçin Başvuru Şartları Nelerdir?
Astsubay Olmak İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

KPSS Sınav Sonucuna Göre Sıralama

Astsubay alımları, alım yapılacağı zaman medya üzerinden duyurulmakta. Bu alımlar her yıl düzenli bir şekilde yapılmalarına rağmen başvuru tarihleri farklılık gösterebiliyor. Bu başvurular internet üzerinden yapılmakta. Başvuru yapacak olan adaylar KPSS sınan sonuçlarına göre en yüksekten düşüğe doğru sıralanıp en üstten itibaren, alım yapılacak oranın 10 katına tekabül eden adaylar seçilmekte.

Astsubay Seçme Sınavı

KPSS sonuçlarına göre ön seçimi geçen adaylara, diğer bir aşama olan seçme sınavı için duyuru gönderilecektir. Duyuru gönderilen adaylar bu sınava girmek için sınav ücretini ilgili banka hesaplarına yatırdıktan sonra sınava girmeye hak kazanırlar. Kendilerine duyuru yapılmadığı halde sınav ücreti yatıranların paraları geri ödenmez. Aynı şekilde kendilerine duyuru yapıldığı halde sınav ücretini yatırmayanlar Astsubay seçme sınavına alınmazlar. Şehit ve gazi yakınlarından ise sınav ücreti alınmaz.

Astsubay Olmak İçin Başvuru Şartları Nelerdir?
Astsubay Olmak İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Astsubay Seçme Sınavında Ne Yapılır?

Astsubay seçme sınavı sonucunda başarılı olanlar Astsubay öğrencisi olmaya hak kazanır ve Astsubay okullarında iki yıllık bir eğitim almaya başlarlar. Mezun olanlar Astsubay olarak orduda görev yapmaya başlarlar. Sınava katılan adaylar belgelerin incelenmesinden sonra ön sağlık muayenesinden geçirilirler. Fiziki yeterlilikleri kontrol edildikten sonra son olarak mülakat sınavına alınırlar. Başarılı olanlar ve Astsubay olmak için herhangi bir hukuki engeli bulunmayan adaylarla ön sözleşme yapılır. Ön sözleşme sonrasında temel askerlik ile astsubaylık anlayışı kazandırma eğitimini de başarıyla tamamlayanlarla sözleşme yapılır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar