Ek C2 Belgesi Nedir?


Ek C2 belgesi öğrenciliği devam eden kişilerin askerliklerini tecil etmek için öğrenim gördükleri eğitim kurumundan öğrenim gördüklerine dair bir kâğıt alıp askerlik şubesine teslim ettikleri bir belgedir. Ek C2 belgesi öğrenci belgesi değildir. Ek C2 belgesi öğrenci durum belgesidir. Bu belge de kaç yıldır öğrenim gördüğünüz, kaydınızın aktif mi yoksa pasif mi olduğunu, kaydınız dondurulmuş mu, yaşınız kaç, okul kaç yıllık, okul yüksek lisans mı yoksa lise mi gibi tüm bu bilgiler ek C2 belgesinde yer almaktadır. Askerlik yaşına giren ve askerlikle ilişiği olan kişiler askerliğini tecil ettirmek istiyorlarsa eğer öğrenim gördükleri okuldan ya da üniversiteden ek C2 belgesi alıp askerlik şubesine götürmeleri gerekmektedir.

Ek C2 Belgesi Nedir?

Ek C2 Belgesi Ne İşe Yarar?

Ek C2 belgesi, 1111 Sayılı Askerlik Kanununda lise, ön lisans ve lisans eğitimine devam edenlerin askerliklerinin 30 yaşından gün alana kadar, yüksek lisans ve doktora eğitimine devam edenlerin ise askerliklerinin 35 yaşından gün alana kadar ertelenebileceğine dair yasa bulunmaktadır. Ek C2 belgesi öğrenciliği devam eden kişilerin askerliklerini tecil etmek için öğrenim gördükleri eğitim kurumundan alıp askerlik şubesine teslim ettikleri bir belgedir. Öğrenci belgesini öğrenim gördüğünüz okuldan almanız ve askerlik şubesine teslim etmeniz neticesinde askerliğiniz askerlik şubesi tarafından tecil ediliyor.

Ek C2 Belgesi Nedir?

Ek C2 Belgesiyle Askerlik Erteleme Nasıl Yapılır?


Eğitiminize devam ediyorsunuz ve askerliği tecil ettirmeniz gerekiyorsa eğer bunun için öncelikle eğitim aldığınız okula başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru yapıp ek C2 belgesi almak istediğinizi dile getirmeniz gerekmektedir. Eğitiminize devam ettiğiniz için okulunuz size ek C2 belgesini vermek zorundadır. Size verdikleri ek C2 belgesini ülkenin herhangi bir yerindeki askerlik şubesine teslim etmeniz gerekiyor. Askerlik şubesine teslim ettiğiniz ek C2 belgeniz, şube tarafından sisteme işlenerek askerliğiniz tecil edilecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar