Er ve Erbaş Maaşları Ne Kadar?


Vakit geldiğinde askerlik vazifesini yapmak için kışlanın yolunu tutan herkes için farklı rütbeler ya da er statüsü vardır. Bu statüler yapılan seçimler ya da kuralar sonrasında oluşurken aynı zamanda memur olarak görev yapmakta olan askerlik statüleri vardır. Önceleri sadece vatani görevini yapmakta olan er ve erbaşlar varken şimdilerde sözleşmeli er ve erbaşlar bulunmaktadır. Bu arada erbaş, askerlik hizmetini yapmakta olan onbaşı ve çavuş rütbesindeki asker, er ise herhangi bir rütbesi bulunmayan askerlik hizmetini yerine getiren asker anlamındadır.

Er ve Erbaş Maaşları Ne Kadar?

Sözleşmeli Er ve Erbaş Maaşları

Az önce belirttiğimiz üzere son zamanlarda ortaya çıkan ve çok sayıda kişini başvuru yaptığı sözleşmeli er ve erbaş maaşları ne kadardır? Milli savunma bakanlığı bünyesinde görev alan sözleşmeli er ve erbaş maaşları doğuda ve batıda görev yapanlara göre değişiklik göstermektedir. 2019 yılı içerisinde batıda görev yapan er ve erbaşların maaşları ortalama 3750 TL iken doğuda görev yapmakta olan er ve erbaş maaşları ise ortalama 4000 – 4500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu rakamlara ek olarak evli olanlara eş ve çocuk yardımı ya da ekstra olarak yapılan görevlerin ücretleri dahil değildir.

Er ve Erbaş Maaşları Ne Kadar?

Normal Statüde Görev Yapan Er ve Erbaş Maaşları

Herhangi bir sözleşmesi olmadan sadece vatani görevini yapmakta olan er ve erbaş maaşları ne kadardır? Öncelikle belirtelim ki genellikle maaş olarak bilinen bu ücretler maaş değil Türk silahlı kuvvetleri tarafından askerlere destek olmak bakımından verilen harçlık mahiyetindedir. Yapılan bu ödemeyi askere gidişte ve gelişte verilen yol harçlığına da benzetmek mümkündür. Her asker bu harçlık ödemesinden faydalanmaktadır. Bu tutar cüzi bir miktar olmakla beraber doğuda ve batıda farklılık göstermektedir. Geçtiğimiz yılda doğu bölgelerinde 220 TL ve batı bölgelerinde 110 TL olan asker harçlığına zam yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmamıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar