İki Kardeşin Aynı Anda Askerlik Yapması Mümkün mü?


Askerlik 20 yaşına gelen her Tük gencinin yapması zorunlu vazifedir. Eğitim, hastalık gibi durumlar oluştuğunda tecil ettirilen ya da muaf tutulabilen askerlik vazifesini, tecil ettirebilecek bir diğer yöntem ise kardeşin askerlik vazifesini hali hazırda yapıyor olma durumudur. İki kardeşin aynı anda askerlik yapması mümkün mü sorusunun cevabını anlatmaya çalışalım.

İki Kardeşin Aynı Anda Askerlik Yapması Mümkün mü?
İki Kardeşin Aynı Anda Askerlik Yapması Mümkün mü?

Kardeşim Askerdeyken Bende Gidebilir miyim?

Teorik olan kardeşiniz askerdeyken sizin de askere gidebilmeniz mümkün. Yani yasal olarak bir sakıncası kesinlikle yok. Ancak bazı durumlarda kardeşiniz terhis olana kadar askere gitmeme hakkına sahipsiniz. Tabi ki belirli şartları taşımanız gerekmektedir. İki kardeşin aynı anda askerlik yapması eğer toplamda 2 erkek kardeşseniz bile mümkün ancak kardeşiniz sizin döneminiz geldiğinde askerdeyse verilecek bir dilekçeyle o dönene kadar tecil ettirebilir o dönüş yaptıktan sonra askerlik görevinizi yapabilirsiniz. Kendi isteğinizle aynı anda gidebileceğimizi unutmayın.

İki Kardeşin Aynı Anda Askerlik Yapması Mümkün mü?
İki Kardeşin Aynı Anda Askerlik Yapması Mümkün mü?

2’den Fazla Erkek Kardeş Olma Durumunda

2 ve üzeri sayıda erkek kardeşiniz varsa iki kardeşin aynı anda askerlik yapması mümkün mü sorusunu sorabilirsiniz. Bu gibi durumlarda ise örneğin 3 erkek kardeşseniz 2 kardeş aynı anda askerlik vazifesini yapıyor olabilir. 3. kardeş olarak sizin onlardan en az bir tanesi görevini tamamlayana kadar erteletme hakkınız bulunmaktadır. Kardeş sayısı arttığında 4 erkek kardeş olma durumunda da 2 kardeş aynı anda askerlik yapabilir ancak 3. ve 4. kardeş için erteletme hakkı her zaman vardır. 2 kardeş aynı anda askerlik yaparken bir seçme hakkı da görev yapılacak olan bölgelerle alakalı. Kardeşiniz askerlik vazifesini eğer ki doğu bölgelerinden birisinde yapıyorsa diğer kardeş askere gideceğinde doğuda görev almaz.

Kardeşlerin İkiz Olma Durumu varsa eğer yine aynı durumlar geçerli olmakla beraber aynı anda askere giden ikiz kardeşler talep ettikleri takdirde aynı yerde askerlik yapma imkanına sahip olabilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar