Subay Olarak Askerde Kalma Şartları Nelerdir?


Lisans diplomasını aldınız aradan çıksın dediniz ve askerliğe başladınız. Askere gitmeden önce yapmak istediğiniz işle alakalı birçok hayal kurdunuz, plan yaptınız. Ancak askerdeyken acaba kalsam nasıl olur ya da göreve hangi rütbeyle devam edebilirim gibi düşüncelere daldınız. Belki de askere gitmeden önce bile bu düşünceye sahiptiniz. O zaman subay olarak askerde kalma şartları nelermiş onlara bakalım.

Subay Olarak Askerde Kalma Şartları Nelerdir?


Askerlik görevinizi yaparken gelip sorulmuyor kalmak ister misiniz diye. Çeşitli zamanlarda kuvvet komutanlıkları ve jandarma genel komutanlığın subay arayışları olmaktadır. Bu zamanlarda dışarıdan veya görev yapan mevcut askerlerin başvuru yapmaları gerekiyor.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Askerliğini kısa dönem ya da asteğmen olarak yapmakta olan herkes başvuruda bulunabilir. Yeter ki siz belirlenen subay olarak askerde kalma şartları kendinizde toplamış olun. Bu şartlara geçmeden önce son bir hatırlatma yapalım. Askerliğiniz bittikten sonra da subay olmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Subay Olarak Askerde Kalma Şartları Nelerdir?

Subay Olarak Kalmak İçin Şartlar Nedir?

İlk önceliğimiz tabi ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. En az 4 yıllık lisans eğitimi almış olmak gerekiyor. Bu kriterlerden sonra bir diğer şart başvuru yaptığınız takvim yılının ilk günü itibariyle lisans mezunuysanız 27, yüksek lisans mezunuysanız 32 yaşını doldurmamış olmak. Sağlık açısından engel olabilecek herhangi bir probleminizin de olmaması gerekiyor. Adli sicilinizin tertemiz (taksirli suçlar hariç) ve yapılan güvenlik soruşturmasında daha önce herhangi bir siyasi, bölücü faaliyetlerde bulunmamış olmanız, başvuru tarihinde hiçbir siyasi partiyle ilişkinizin olmaması da şartlardan bir tanesi. Yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmak, hüküm giymemiş ve devam eden bir soruşturmada isminizin geçmemesi. Subay olarak askerde kalma şartları en basit anlatımıyla bu şekilde. Değişiklikler olduğu takdirde yardımcı olmaya devam edeceğiz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar