Yedek Subay Olmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?


Yedek subay yani asteğmen. Üniversite çağlarındaki gençlerin öğrenimlerinin son aşamasına doğru aklından çokça geçirdiği, istediği askerlik şekli. Hemen herkes yedek subaylığın imkanlarını duymuştur. Hatta çevredeki insanlardan bununla ilgili telkin almıştır. Ya da kendisinden büyüklerin askerliğini yedek subay olarak yaptığını ve sonuçlarının güzel olduğunu ezberlemiştir çoktan. 

Yedek Subay Olmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?


Peki herkes tarafından bu kadar güzel bahsedilen yedek subay olmak için aranan şartlar nelerdir? Ağustos 2013 tarihine kadar 4 celp döneminin başında lisans mezunları sınava katılırdı. Bu sınavın sonuçlarına göre askere alınacak olan kişiler asteğmen ya da er olarak vatani görevlerine başlarlardı. Ancak bahsettiğimiz tarihte değişen yasaya göre sınav yapılması olmayacaktı. Pekala o halde kimler asteğmen olabilecekti. Yedek subay olmak için aranan şartlar ne olacaktı?

Yedek Subay Olmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Sınavsız Sistemde Yedek Subay Olabilmek

Değişiklik yaşanmadan öncesinde de olduğu gibi askere gitmeye isteyen kişilerin yedek subay olabilmek için ilk olarak başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuruda bulunulmadığı takdirde eğitim durumuna bakılmaksızın normal er statüsünde askere alınacaklardır. Başvuru sonrasında yapabileceğiniz hiçbir şey yok maalesef. Sadece sonuçları beklemeniz gerekmektedir. Başvurular için aranan kriterleri sağlamanız durumunda bilgisayar ortamında yapılacak seçmeden isminizin çıkması gerekir.

Yedek Subay Olmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?


Aranan Kriterler Nelerdir?

Yedek subay olmak için aranan şartlar bilgilendirmesinden sonra belirleyici olan diğer kriterlere göz atalım. Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa, başvuru yapmış olan lisans mezunları arasından öncelikli meslek grupları seçildikten sonra (doktor ve diş hekimleri bu gruptadır) diploma notuna göre sıralama yapılır. Yapılacak alım ve başvuru sayısına göre ihtiyaç kadarı belirlenir. Başvuru ihtiyaçtan fazla olduğunda diğer başvuru sahipleri normal er statüsünde askere alınır. Başvuru ihtiyaçtan az olduğu zamanlarda ise başvuru yapılmış olmasına bakılmaksızın alım gerçekleştirilebilir. Bir diğer kriter 27 yaşını aşmamış olmaktır. Son olarak da güvenlik soruşturmasında ve adli kayıtlarda olumlu belgelerinizin olması gerekmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar